۲۹ آذر ۱۴۰۰ - ۰۹:۴۱

هدف پاپ از سفر به یونان حمایت از پناهجویان

پاپ اعظم روز شنبه مورخ ۱۳/۹/۱۴۰۰ درحالی وارد اتن پایتخت یونان شد که یکی از مهمترین اهداف این سفر را رفع اختلافات بین کلیسای کاتولیک و کلیسای ارتدکس یونان عنوان کرد. وی در اولین روز سفر سه روزه خود به یونان، با حضور در دفتر اسقف اعظم " ایرونیمومس دوم"  از مردم یونان و ارتدکس ها بابت اشتباهات کلیسای کاتولیک در دوران جنگ های صلیبی عذرخواهی کرد. ایشان در این دیدار با اشاره به اینکه نباید اشتباهات گذشته مانع از توسعه همکاری های پیروان دین مسیحی گردد، گفت: نگاه به اشتباهات گذشته باعث دوری پیروان دین مسیح(ع) می گردد در حالیکه همدلی و همکاری بین پیروان مسیحیت در این زمان بیش از هر زمان دیگری ضروری است. پاپ فرانسیس با تکرار عذرخواهی خود از پیروان ارتدکس یونان و کلیسای این کشور در گذشته اظهار داشت: من بسیار متاسف هستم که در گذشته اشتباهاتی رخداد و باعث رنج پیروان ارتدکس شد و تاکید می کنم که باید گذشته را به فراموشی سپرد و راه را برای توسعه همکاری بین دینی باز و فراهم آوریم. ایشان در ادامه سخنان خود در حضور اسقف اعظم یونان با اشاره به مساله مهاجرت، تصریح کرد: یونان بار زیادی را در رابطه با پناهجویان متحمل می شود و تعدادی از کشورها نه تنها به مسئولیت خود عمل نمی کنند بلکه برای ممانعت از ورود پناهجویان سیم خاردار می کشند که این امر شرم بشر امروز است و انسان از دیدن این اقدامات زشت شرمنده می شود، زیرا انسان ها در طول تاریخ با مشکلاتی روبرو بوده اند و سردمداران و کشورهای قدرتمند جهان باید راهی را برای حل ریشه ای مساله مهاجرت ها و رهایی انسان های بی گناه از این همه مشکلات بیایند.

وی در ادامه ضمن تشکر از دولت و مردم یونان و بخصوص کلیسای ارتدکس یونان در حمایت از پناهجویان گفت: یونان به رغم مشکلات خود در حد توان در جهت رفع مشکلات و سختی هایی که این دسته از انسان های متحمل می شوند، تلاش می­کند و در اینجا لازم می دانم که از ملت و دولت و به­خصوص کلیسای ارتدکس یونان تشکر و قدردانی نمایم و از بقیه کشورهای و به­ ویژه کشورهای اروپایی می خواهیم که کمک های لازم را به یونان ارائه نمایند.

اسقف اعظم یونان نیز در این دیدار با اشاره به مساله حضور پناهجویان، گفت: یونان بر اساس تعلیمات و آموزه های دینی خود در حد توان برای رفع مشکلات پناهجویان تلاش می کند و کلیسای ارتدکس یونان نیز در این راستا همکاری های لازم را به عمل می آورد. اما می بایست برای حل ریشه ای این مشکل اقدام جدی توسط دیگر کشورها صورت گیرد ولی متاسفانه شاهد این عمل از تعداد زیاد ی از کشورها نیستیم.

وی در ادامه تصریح کرد: بین ارائه کمک های انساندوستانه به پناهجویان و تغییر بافت اجتماعی کشور باید تفاوت قائل شویم. البته نباید از این مسئله غافل شویم و در عین ارائه کمک های انساندوستانه خود، درصدد حفظ هویت ملی و مذهبی خود نیز باشیم. بنابراین بایستی تمام کشورها و به­ خصوص کشورهای قدرتمند جهان و اروپایی سهم خود در این رابطه را ادا نمایند .

پاپ فرانسیس روز یکشنبه همین هفته پس از دیدار با مسئولان دولتی و مسئولان امور مهاجرتی این کشور راهی جزیره لزوس که تعداد زیادی از پناهجویان در اردوگاه­های ویژه زندگی می کنند، سفر کرد. بر اساس گزارش رسانه های یونانی پاپ در جمع پناهجویان اظهار داشت: من ۵ سال پیش به این جزیره سفر و با پناهجویان دیدار کردم ولی متاسفانه تغییر مهمی در راستای بهبود وضع پناهجویان مشاهده نمی کنم. دولت و مسئولان این کشور برای حل مشکلات این دسته از افراد بی گناه تمام تلاش های خود را بکار میگیرند ولی نباید یونان را در این رابطه تنها گذاشت. ... ایجاد سیم خاردار توسط بعضی از کشورها غیر قابل قبول و من از این اقدام آنان شرم سار هستم زیرا انسان ها نزد خداوند دارای ارزش ولایی هستند و باید به ارزش والای انسانی احترام گذاشته شود. .... تنها راه حل مشکل پناهجویان اتخاذ تصمیم و اقدام سیاسی جمعی و به­خصوص از سوی قدرت های بزرگ است تا مشکلات این دسته از افراد حل گردد. پاپ فرانسیس درپایان خطاب به پناهجویان گفت: کلیسا در کنار شماست و ما تمام توان خود را برای رفع مشکلات شما را بکار خواهیم گرفت.

لازم به ذکر است، در کنار گزارش های مثبت رسانه های جمعی یونان، تعدادی از رسانه­ ها رویکرد منتقدانه ­ای نسبت به این سفر داشتند. روزنامه های چپ گرای یونان همچون روزنامه یونانی زبان ریزوس پستیس و روزنامه اوگی حضور پاپ در محل نگهداری پناهجویان را نمایشی و فاقد اهمیت برای حل اساس مشکلات پناهجویان قلمداد کردند.  در همین حال تعدادی از کشیشان نیز با تجمع در مقابل محل نگهداری پناهجویان در زمانی که پاپ در آنجا حضور داشت تجمع و مخالفت خود را با حضور در جزیره لزوس یونان اعلام کردند و وی را عنصری ناخواسته در یونان دانستند. همچنین بسیاری از تحلیل گران گرچه این سفر را مفید دانستند اما معتقدند اهداف این سفر یعنی رفع اختلافات بین کلیسای کاتولیک و کلیسای ارتدکس یونان با توجه به اختلافات ریشه­ دار تاریخی محقق نشده است.

پاپ فرانسیس که تحت تدابیر امنیتی گسترده­ و با بسیج نیروهای امنیتی بسیار راوانی به یونان سفرکرد، همچنین با تعدادی از سران احزاب سیاسی و به­ خصوص رییس جمهور ، نخست وزیر و نخست وزیر پیشین یونان دیدار و از تلاش های دولت وی در ارائه کمک های انساندوستانه به پناهجویان تشکر و قدردانی کرد .

کد خبر 10074

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 12 =